Уличното осветление нощем  за 70-те села  вече се сприра заради

...
Уличното осветление нощем  за 70-те села  вече се сприра заради
Коментари Харесай

Спряно е уличното осветление на 70-те села на община Кюстендил

Уличното осветяване нощем  за 70-те села  към този момент се сприра поради икономии от електрическа енергия, споделиха от Общината в Кюстендил. Осветителните тела, които по уличната мрежа са към 4500,  се стопират в 23 ч. вечер до 5ч заран. Спирането стана по график за обособените села и продължи две седмици, до момента в който се синхронизира системата, тук-там се вършат и поправки.

Уличното осветяване с изключение на за селата стопира нощем и за някои от кварталите на Кюстендил, алармират живеещи в регионалния град.

Вероятно това се случва при пренастройването на системата и на часовниковия механизъм, споделиха специалисти. Какви са икономиите от спряното нощно улично осветяване разяснява експерт:

" По мои сметки към 1400 киловата се падат на час, което не е малко, в случай че го направиш светенето. Сега към този момент стартира да свети уличното осветяване, в случай че свети обикновено, над 10 часа. На самата Нова година свети 14 часа и 40 минути свети на самата Нова година. Това съм го засичал.  Иначе зимния интервал свети от порядъка на 12-13 часа ".

Нощното осветяване за всички обитаеми места няма да се стопира в дните от Бъдни вечер до Ивановден поради многото празници тогава, разгласи кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР